18 Mayıs 2012 Cuma

İNTERNET BAĞLANTI TÜRLERİ VE HIZLARI

FİBER İNTERNET
Hayatımıza girdiği ilk günden bu yana inanılmaz bir hızla büyüme gerçekleştiren internet teknolojisi, bugün en güçlü ve en hızlı dönemini yaşıyor. Adına “fiber internet” teknolojisi denilen bu teknoloji ile saatler dakikalara, dakikalar saniyelere dönüşüyor.
Fiber İnternet Nedir?
Mevcut internet teknolojileri içerisinde internete en hızlı erişim yoludur. Dünya standartları üzerine bir hıza ve güce sahip olan fiber internet ile dinlemek istediğiniz müzikleri tıklar tıklamaz duymaya, GB’larca büyüklüğe sahip filmleri bir dakikadan kısa bir sürede indirmeye ya da izlemeye, en son online oyunları zorlanmadan oynamaya, devasa dosyaları anında çevrimiçi paylaşmaya başlarsın.
Fiber İnternetin ADSL’den Farkı Ne?
ADSL teknolojisinde internete erişim bakır kablolarla ve belli bir hızda yapılır. Fiber internet ise içinden ışıklar akan fiber optik kablolar aracılığıyla erişim sağlar.
Çünkü fiber optik teknolojisi, verileri elektrik enerjisiyle değil ışık enerjisiyle ve ışık hızıyla karşı tarafa iletir. Yani, ADSL teknolojisine göre daha geniş bir bant ve hız ile hizmet verir. Bunu sağlayan temel parçalar, ışık hızı ile çalışan fiber-optik kablolardır.
Fiber Optik İnternet Size Hangi Avantajları Sunar
Fiber optik teknolojisi ile aşağıdaki işlemleri bir ya da birkaç dakika içinde ve ışık hızı ile gerçekleştirir, çağın hızını internetiniz ile yakalarsınız:

-Online oynanan multiplayer oyunlar
-Online film izleme veya indirme
-Boyutu ne olursa olsun çevrimiçi dosya ve fotoğraf paylaşımı
-Online müzik dinlemek
ADSL
Asymmetric Digital Subscriber Line ya da kısaca ADSL (Asimetrik Sayısal Abone Hattı) sıradan telefon hatları üzerinden genişband erişimi sağlayan bir bakır devre transmisyon teknolojisi olarak Internet kullanıcıları tarafından tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.
ADSL tümüyle bir Internet teknolojisi olarak geliştirildiğinden hem ev kullanıcılarına hem de işletmelere çok çeşitli avantajlar sağlamaktadır.
Yüksek Hız
Sabit Ücret
Sürekli Bağlantı
Aynı Telefon Hattı Üzerinden Konuşma
Paylaşılmayan Özel Hat
Sayısal Teknoloji
Güvenli Internet Erişimi
Mevcut telefonlar için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek hızlı veri, ses ve görüntü iletişimini aynı anda sağlayabilen bir modem teknolojisidir.
ADSL, mevcut telefon hattını daha etkili kullanmak amacıyla sayısal verileme tekniği ile aktarılabilecek veri yeterliliğinin arttırılması yoluyla kullanıcıya geniş veri aktarım olanağı sağlamaktadır. Dolayısıyla bu teknoloji sayısal veri ve ses bilgilerini aynı anda kullanmamıza olanak sağlar. Ses ve veri bilgilerinin birbirlerini etkilememeleri için splitter/ayırıcı kullanılması gereklidir
UYDU NET
Uydunet, KabloTV şebekesi üzerinden bilgisayarınıza bağlanacak bir modem yoluyla herhangi bir internet servis sağlayıcısına ve telefon hattına ihtiyaç duymaksızın internete bağlanmanızı sağlayan bir sistemdir. KabloTV şebekeleri, bant genişliği ve iki yönlü iletişimde teknik üstünlüğü ile internet, veri ve interaktif hizmetlerde de rakipsiz bir altyapıdır.
Uydunet' te erişim kablo TV şebekesi üzerinden gerçekleştirildiği için, internet hızınız mesafe ya da olumsuz hava koşullarından etkilenmez.
Uydunet bağlantınız Kablo TV hattı üzerinden gerçekleştirilir. 21 kentte Kablo TV hattı üzerinden internet hizmeti sunulmaktadır.
 Uydunet aboneliği için telefon hattına ihtiyaç duyulmaz.
Statik IP adresi alabilir, kurumsal hizmet verebilirsiniz.
IP blok talebinde bulunabilirsiniz.
Uydunet' te sabit ücret ödeyerek 7 gün 24 saat 512 Kbps den 20Mbps ye kadar hız seçeneklerinden birini seçerek en uygun fiyata ister limitsiz ister limitli dilediğinizce internet hizmetinden faydalanabilirsiniz.

KABLONET
KabloTV, dijital veya analog yayın yapan çok sayıda yerli ve yabancı televizyon ve radyo kanalını, interaktif sistemleri tek bir merkezde toplayarak, müşteri alıcılarının algılayabileceği şekilde modüle edilmesi sonrasında, fiberoptik ve koaksiyel kablo şebekeleri üzerinden yüksek görüntü ve ses kalitesinde evinize getiren çok kanallı bir TV sistemidir.
Bunları kısaca açıkladıktan sonra gelelim bizi illgilendiren asıl özelliklerine;
Avantajlar
Uydunet ile internete bağlandığınızda telefon mecburiyetinden  kurtuluyorsunuz.
29 TL karşılığında kotalı değil sınırsız internet bağlantınız oluyor.
Kablo Tv ile 90 tane tv kanalı izleme fırsatınız oluyor.
24 saat kesintisiz online yardım alabiliyorsunuz.
Dezavantajları
Maalesef uydu bağlantısı her yerde yok. Bu bağlantıdan yararlanmak için evinizin uydunet alt yapısına uygun olması lazım.
Uydunet bağlantısı için uydunet bağlantısına uygun yeni bir modem almalısınız.
3G
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği-2000 (International Mobile Telecommunications-2000) (IMT-2000), ya da daha bilinen adıyla 3G (orijinal açılımı 3rd Generation), 3N ya da 3. Nesil, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından tanımlanan; GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT ve WiMAX teknolojilerini kapsayan bir standartlar ailesidir. Verilen hizmetler arasında mobil kullanıcılar için geniş-alanda kablosuz telefon görüşmeleri, görüntülü aramalar ve kablosuz veri aktarımı vardır. 2G ve 2.5G hizmetleriyle karşılaştırıldığında, 3G eşzamanlı konuşma ve veri hizmetleriyle daha yüksek veri hızlarını (HSPA+ ile iniş yolunda 14.4 Mbit/s ve çıkış yolunda 5.8 Mbit/s'e ulaşan hızları) desteklemektedir. Bu sayede 3G ağları, ağ operatörlerinin daha geniş ve gelişmiş hizmetleri, geliştirilmiş spektral verimlilik sayesinde ulaşılan daha büyük ağ kapasitesiyle sunmalarını sağlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder